Yıllar boyu masanızda gururla sergileyebileceğiniz plaketinizin tasarımı için ilham verici teknik bilgi ve örnek çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.
İlhamını Deniz Akademi'nin yelkenlisinden alan ahşap plaketi, dilediğiniz gibi tasarlayabilmeniz için 3 ayrı plaka halinde hazırlandı.
Tasarımınızı tamamladıktan sonra logolu bölmeyi yelkenli plaka üzerindeki çizgiye denk gelecek şekilde yapıştırıp, ardından standa yerleştirerek sergilenmeye hazır hale getirebilirsiniz.
Ahşabın doğal dokusunu koruyarak, desen ve yazıları kalıcı hale getirmenin en keyifli yöntemlerinden biri olan ahşap yakma tekniğiyle benzersiz eserler üretebilirsiniz.
Yakma işlemine başlamadan önce birkaç alternatif yaklaşımı kağıt üzerinde denemek, seçtiğiniz tasarımı ahşap plaka üzerine kalemle hafifçe çizerek konumlandırmak çok daha etkileyici eserler oluşturmak için birebir.
Ahşap yakma aletinin gücü makina üzerindeki düğme ile ayarlanabilir. Yakmak istediğiniz desen daha ince çizgiler gerektiriyorsa daha kısık ayarda, büyük gölgelendirmeler için yüksek ayarda kullanabilirsiniz.
Ahşap yakma işlemi sırasında oluşturduğunuz desenin etrafında hafif kararmalar olabilir. Bu doğal görünümü değiştirmek istiyorsanız zımpara ile dairesel hareketlerle bu hafif kararmaları silebilirsiniz.
Ahşap yakma uygulanan yüzeye vernik veya bal mumundan herhangi birini uygulayabilirsiniz. Doğal vernik su bazlı, bal mumu keten tohumu yağı bazlı olduğu için ikisini karıştırmamanız tavsiye edilir.
Ahşap yakma işleminde olabildiğince sabit hızda hareketlerde bulunarak oluşturduğunuz desenin aynı koyuluk ve kalınlıkta olmasını sağlayabilirsiniz.
Kalem ile öncesinde hafifçe yakmak istediğiniz tasarımı belirledikten sonra yakma işleminde ahşabın doğal dokusunun yönüne göre yakmak için ahşap paneli döndürerek tasarımınızı işleyebilirsiniz.
Yelkenli ve stand bölümlerini renklendirmek için sulu boya ve gazlı kalemleri kullanabilirsiniz. Gazlı kalemler daha çok kelime veya detaylı desenler için uygunken, sulu boya ile geniş bölgeleri aynı rengin farklı tonları ile kaplamak için birebir.
Ahşap paneli hemen boyamaya başlamadan önce birkaç alternatif yaklaşımı kağıt üzerinde deneyebilirsiniz.
Beğendiğiniz tasarımınızı ahşap plaka üzerine kalemle hafifçe çizerek konumlandırmak çok daha etkileyici eserler oluşturmak için birebir.
Tek bir sulu boya rengi ile onlarca farklı tonda ahşabı renklendirebilirsiniz.
Açık tonlar için bol sulu, daha koyu tonlar için üst üste kurudukça yeni bir kat daha aynı renk boya uygulayabilirsiniz.
Aynı fırça ile pek cok renkte sulu boya kullanımında renk karışmasını engellemek için her seferinde fırçanın su ile yıkanıp kurulandığından emin olmak boyaların canlılığını korumasına yardımcı oluyor.
Sulu boya diskinin farklı renkle karışması halinde bir bez ile silerek tekrar canlı renkler elde edebilirsiniz.
Sulu boyalı bölgeleri ahşap ile yakmak istenmeyen koku ve renk değişimlerine yol açabilir.
Önce ahşap yakma işlemi yapılıp, sonrasında sulu boya ile renklendirmeler harika sonuç verecektir.
Tasarımınızı ahşap paneller üzerine daha rahat uygulamak için tüm parçalar ayrı haldeyken boyama ve ahşap yakma işlemlerini yapabilir, parçalar kuruduktan sonra birleştirebilirsiniz.
Üst üste birkaç kat bol sulu boyama işlemi gerçekleştirdiyseniz ahşabın doğal yapısından kaynaklı olarak yüzeyinde hafif pürüzler oluşabilir.
Son kat boyayı uygulamadan önce zımpara kağıdıyla hafifçe üzerinden geçerek tekrar yumuşacık hale getirebilirsiniz.
Doğal vernik ile ahşabın doğal dokusunu korurken, daha koyu bir renge dönüşmesini sağlar. Bal mumu, keten tohumu yağı ile karıştırılmıştır, yumuşak bir dokunuş için dairesel hareketlerle uygulanır. Aynı yüzeye doğal vernik veya bal mumundan yalnızca birini uygulamak en iyi sonucu verir.
Vernikli bölgeyi yakmak yerine önce ahşap yakma işlemini tamamlayıp, sonrasında dilerseniz vernik ile ahşabın doğal görünümü koruyarak renginin koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Bal Mumu ve Keten Tohumu yağının harikulade karışımı Bitti Gitti'nin özel olarak hazırladığı en doğal ahşap koruyuculardan biri.
Bir parça beze hafifçe bal mumu sürerek ahşap panelin sulu boya veya gazlı kalem olmayan bölgelerine dairesel hareketlerle ovarak ahşap tarafından emilmesini sağlayabilirsiniz.
Şerit halindeki süngeri ortadan katlayıp, ucuna hafifçe vernik damlatarak dairesel hareketlerle ahşap panele vernik uygulaması yapabilirsiniz.
Vernik uygulamasından yaklaşık 5 dk sonra ikinci kat uygulanarak daha koyu bir görünüm sağlanabilir.
Geometrik şekillerle desenler oluşturmak için maskeleme bandı kullanabilirsiniz.
Ahşap panel üzerine yapıştırdığınız bandı bir kalemin arkasıyla bastırarak daha güçlü temas etmesini sağlayabilir, bu sayede daha keskin çizgiler elde edebilirsiniz.
Doğal vernik su bazlı olduğundan sulu boya uygulanan bölgelerde renklerle karışabilir ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir.
Doğal Vernik ham ahşap panel ve yakma işlemi uygulanan yüzeylerde en iyi sonucu vermektedir.
İlk kat vernik uygulamasından sonra ahşabın doğal yapısından kaynaklı olarak yüzeyinde hafif pürüzler oluşabilir.
Son kat vernik uygulamasından önce zımpara kağıdıyla ahşap panelin üzerinden hafifçe geçerek tekrar yumuşacık hale getirebilirsiniz.
Denizbank ve Bahçeşehir Üniversitesi Kurumsal MBA Programı'nı gündelik hayatınızda keyifle hatırlamanıza vesile olacak esere dönüştürmek için harika bir fırsat.
Sahip olduğunuz plaketin tasarımından, ahşap kesimine, logo yakımından, 4 farklı derecede zımparalanmasına kadar tüm adımları sevgiyle ve deneyimle yapıldı.
Hem etkinlik sürecinden, hem de tasarladığınız eserin sizde bıraktığı izlenimden bize kısaca bahsetmeniz tüm atölye içerisinde coşkuyla karşılanıyor.
Yorumlarınızı duymak dileğiyle!