Ses Sistemi Üretim Tavsiyeleri

Konuyu İncele
Bitti Gitti Logo
1

Ham Kontrplak Zımparası

Kontraplakları CNC öncesi zımparalayıp,
düz yüzeyinin üste geldiğinden emin olmak .

2

İki Kat Vernik

Ses Sistemi'nin önce ve arka yüzeylerinin eşit ve lekesiz şekilde vernik olması için ilk ilki kat vernik uygulaması CNC işlemi öncesinde yapılabilir.

3

Streç Bant Uygulaması

Vernikleme sonrası zımparalanıp yüzeyin pürüzsüz olduğuna emin olduktan sonra streç yapışkan tabaka ile yüzeyi kaplayabiliriz.

4

CNC Kazıma

Yapışkan bant CNC işlemi sırasında istenmeyen çapaklanmaları önleyip, boyama sürecini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

5

Zımpara ve Astar

CNC sonrası bantları sökmeden hoparlör kısmı zımparalanması ve boya öncesi astar uygulaması yapılabilir.

6

Sprey Boya

Hem hoparlör kısmına, hem de arka tarafına boya sıkma işlemlerini bantları çıkarmadan gerçekleştirebiliriz.

7

Bant Sökümü

İki yüzeydeki boyanın da sorunsuz olduğundan emin olduktan sonra bantları sökebiliriz.

Daha hızlı ve eşit vernik için denemeye değer!

Bir sonraki üretimimizde ufak bir parça üzerinde bant uygulamasını deneyerek sonuçları beraber değerlendirebiliriz. Aynı adımlar 18mm lik arka huş paneli için de uygulanabilir.

Parçalar yapıştırıldıktan sonra yanlarının zımpara işlemi ve freze ile kenar yuvarlama işlemi yapılırken verniklerin bir kısmı sökülebilir.

En son kat vernik uygulanıp fazlası sünger veya temiz bir bezle silindiğinde çok daha temiz ve istikrarlı sonuçlar alabiliriz.

Ses Sistemi Üretimi Görüntülü Anlatım

1

İstenmeyen Yerlerde Boya Kalıntıları

Ahşap Ses Sistemi’nin hoparlör ve telefon haznesi dışında hiçbir yüzeyinde boya kullanılmamaktadır. Sprey ile uygulanan boya, istenmeyen yüzeylere geldiğinde zımpara yardımıyla sökülür.

Vernik aşamasından sonra aşağıda kalan boyanın silinmesi için çok daha fazla zımpara yapılması gerekmektedir.  Vernik adımı öncesi tüm yüzeyler kontrol edilip, boya kalıntısı ve pürüz olmadığından emin olunmalıdır.

2

Telefon Haznesi Törpüsü

Ahşap Ses Sistemi telefon haznesi köşeleri tam olarak düzlenmediğinde istenmeyen vernik kalıntıları veya zımpara esnasında boya sökülmeleri ile sonuçlanabiliyor. Bunu önlemek için düz bir ahşap törpüsü ile telefon haznesinin tüm köşelerinin pürüzsüz olduğundan emin olacak şekilde zımparalama işlemine devam edilir.

Ahşap Ses Sistemi

3

Çapakların Törpülenmesi

Ahşap Ses Sistemi hoparlörünün en ufak dairesi ve kanala bağlantı bölmesinde çapaklanma olabiliyor. Bu ahşap kalıntıları parçaların tutkallanmasından önce zımpara sayesinde rahatlıkla çözülebilmektedir. Yapıştırma ve boyama adımlarından sonra kalan çapaklar için yuvarlak kenarlı bir ahşap törpüsü veya zımpara kullanılabilir. Bu işlem boyayı tekrar sökmeyecek şekilde özenle yapılmalı, olası boya sökülmelerinde maskeleme uygulanarak tekrar o bölgelerin boyanması gerekmektedir.

4

Boya Üzeri Vernik Kalıntıları

Ahşap Ses Sistemi’nin boyalı olan hiçbir yüzeyinde vernik bulunmaması gerekmektedir. Boya verniği emmediği için ek bir tabaka olarak kurumakta ve zımparalandığında altındaki boyayı da sökmektedir. Bunu önlemek için vernik sürüyorken daima bir temiz bez bulundurup, istenmeyen bölgelere gelen verniği kurumadan silmek gerekmektedir.

5

Tutkal Kalıntıları

Telefon haznesi içerisinde tutkal fazlalığı kalmamasına özen gösterilmelidir. Olası bir durumda; maskeleme yöntemiyle tekrar boyama işlemini gerçekleştirebiliriz. Bunun için 2 şerit maskeleme bandını, telefon haznesini ve Ahşap Ses Sistemi’nin çevresini kaplayacak şekilde yapıştırıyoruz. Köşelere bastırarak en iyi tutuşu gerçekleştirmesini sağlıyoruz. Maket bıçağı ile çok az pay bırakarak dikdörtgen bölmeyi kesip çıkartıyoruz. Bu oluşan boşluktan hafifçe sprey boyamızı sıkıyoruz. Maske bantlarını boyama işleminden hemen sonra çıkartmak ve yine temiz bir bez ile istenmeyen yerlere maske altından kaçmış boyaları da hızlı bir şekilde siliyoruz.

6

Tozların Temizliği

Ses Sistemi'nin tamamlandığından emin olmak için son bir kez tüm yüzeyleri kontrol edilir. Üretim sırasında havadaki tozlar boyalı bölümlere yapışıyor.
Bu bölümlerin kompresör ile hava basılarak ve temiz bir bez ile tozu alınarak tamamlanır. Boyalı bölümlere Raymax Mat Vernik uygulaması sayesinde temizlenme sırasında boya sökülmesi önlenir.

Sormak İstedİklerİnİz?

Bu konu ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bize iletebilirsiniz.

Teşekkürler! Mesajınız başarıyla iletildi. Size en yakın zamanda Serüvenler uzmanımız Kerem Güneş geri dönüş yapacaktır.
Eyvah ! Formda bir eksiklik olabilir mi?
Bitti Gitti Logo