Platform
/
Fotoğraf ve Karanlık Oda Rehberi
/
Ahşap Fotoğraf Makinesi Nasıl Kullanılır?

Ahşap Fotoğraf Makinesi Nasıl Kullanılır?

El yapımı Ahşap Kamera'lardan en iyi sonuçları almak için tavsiyeler

Devamı
Ahşap Çiçek Dürbünü

Fotoğraf makinemizi kullanmaya karanlık bir ortam bulup, kırmızı ışığımızı takarak başlayabiliriz.

Fotoğraf kağıtları ışığa duyarlı olduğundan sadece kit ile birlikte gelen kırmızı ampulün aydınlattığı bir ortamda paketinden çıkartılmalıdır.

İğne Deliği Fotoğraf Makinesi Nasıl Kullanılır?

Kameramızı da yanımıza alarak girdiğimiz kırmızı ışıklı odamızda (karanlık oda) fotoğraf kağıdı paketini açıyor ve içerisinden 1 adet kağıdı çıkarttıktan sonra tekrar ışık almayacak şekilde kapatıyoruz.

Fotoğraf kağıdının bir yüzeyinin daha kaygan olduğunu elini hafifçe köşesinde gezdirerek hissedebilirsin. Eğer emin olamıyorsan kırmızı ışığa biraz yaklaştırarak fotoğraf kağıdını içe ve dışa doğru bükerek hangi yüzeyin daha parlak olduğuna bakarak da anlayabilirsin. Bir kere fotoğraf kağıdının hangi yüzeyinin ışığa duyarlı olduğunu anladıktan sonra tüm paketteki fotoğraf kağıtlarının da aynı yüzeyinin ışığa duyarlı olduğundan emin olabilirsin.

Kameranın üstündeki lastikli bölümü açarak fotoğraf kağıdı haznesini belirgin hale getirin. Fotoğraf kağıdının ışığa duyarlı (daha parlak ve kaygan) olan yüzeyi kameranın deliğine bakar şekilde dik bir şekilde içeriye yerleştirin. Fotoğraf kağıdının 2 - 3 cm kadarı dışarıda kalacaktır. Bu kısmı öne doğru katlayarak tekrar lastiği fotoğraf kağıdının üstünü kapatacak şekilde yerleştirerek ışık geçirmez hale getirebilirsiniz. Fotoğraf kağıdının bir kısmının dışarıda kalması, fotoğrafımızı banyo ederken ek bir ekipmana ihtiyaç duymadan tutabilmemizi ve sonrasında dilersek alttaki siyah bölüme notlar alabilmemize de olanak sağlıyor. Eğer siz bu özelliği istemiyorsanız fotoğraf kağıdını kameranıza yerleştirdikten sonra üst kısımda artan kağıdı katlayıp kopartabilirsiniz.

Artık karanlık odadan güvenle çıkabilir ve bol güneşli bir ortamda ilk fotoğrafımızı pozlamaya başlayabiliriz.

Pozlama süresi o anki güneşin açısına ve görünürlüğüne göre değişkenlik gösterecektir. Başlangıç noktası olarak Güneşli havalarda 5-10 saniye, bulutlu havalarda 20-40sn, iç mekanlarda 1 saate kadar pozlama sürelerini kullanabilirsiniz.

Pozlama süresi boyunca kamerayı sabit tutuyor olmak da net fotoğraflar elde etmek için çok önemli. Bunun için bir duvar, bank, sandalye veya kitaplardan faydalanabilirsiniz. Bol güneşli havalarda nefesinizi tutarak da elinizde bile net fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz.

Bitti Gitti Platform
Fotoğraf ve Karanlık Oda Rehberi

Işık ile desenler oluşturmanın keyfine varmak için kamera yapımından, fotoğrafların banyo edilmesine kadar tüm süreçler

whatsapp iletişim hattı

WhatsApp iletişim hattı

Bitti GittiDükkanEvde ÜretimKurumsal Çözümlerİletişim